15. 3. 2023

Firemní vzdělávání online je levnější

Vzdělávání zaměstnanců se nevyhne nikdo. Nejenže přináší firmě benefity, současně je v některých případech dokonce povinné ze zákona. Jde konkrétně o zákonná školení v oblasti bezpečnosti práce a požární ochrany. Jak vzdělávat zaměstnance dobře, ale levně současně, a to nejen co se týče povinných školení? Podívejte se na firemní vzdělávání online.

E-learning již rozhodně není pouhou budoucností firemního vzdělávání. Osvícení zaměstnavatelé již nyní využívají možnosti, které jim e-learning a online vzdělávání nabízí. Tato forma vzdělávání výrazně zlevňuje, zrychluje a umožňuje zaměstnance vzdělávat více než dříve.

Vzdělávejte lépe a levněji

Školení a firemní vzdělávání byly v minulosti náročné na organizaci, ale i finančně velice nákladné. Školení se pořádala ve firmách nebo externě, vždy fyzicky. Zejména povinně opakovaná školení bylo nutné hlídat, aby se uskutečnila v termínu. I pouhé školení řidičů, ať již běžných, využívajících firemní vozidlo k výkonu práce, nebo řidičů z povolání, znamenalo pro firmu obrovské náklady. Často pak bylo například povinné BOZP školení při nástupu do zaměstnání pouhým formálním podepsáním potvrzení o absolvování školení. To se však firmám může vymstím.

Moderní online platformy pro firemní vzdělávání řeší problémy vysokých nákladů i náročné organizace. Hodí se pro povinná školení, kde je možné využívat již předpřipravená školení. Často však umožňují i zásah do existujícího školení, přípravu na klíč, nebo využití online platformy pro zcela vlastní firemní školení. Tyto platformy umí vystavovat certifikáty o absolvování školení, ale taktéž hlídat termíny u školení, která je nutné pravidelně opakovat. Absolvování školení je méně náročné pro zaměstnance i zaměstnavatele a přináší i kvalitnější zaškolení.

Vzdělávací platformy však jdou i dál

Umožňují nejen povinná školení, ale též skutečné vzdělávání. Zaměstnavatelé proto stále raději nabízí vzdělávání i jako benefit pro zaměstnance. Formou online vzdělávání je to levnější, méně náročné na organizaci, lze kontrolovat, zdali jej zaměstnanec využívá, případně i to, jaké dělá pokroky.

Tyto systémy pro vzdělávání jsou využívané i pro seznamování zaměstnanců s různými povinnými interními dokumenty a směrnicemi. Snadno jde hlídat, zdali se zaměstnanci s dokumentem seznámili a rovněž vyžadovat elektronicky podepsané potvrzení.

Kdo šetří, vzdělává online

Firemní vzdělávání online dokáže výrazně zredukovat počet zaměstnanců v personálním oddělení i ušetřit náklady na školení a vzdělávání. Procesy, které by bylo náročné hlídat, se zautomatizují. Do moderní firmy online vzdělávání patří, ať již jde o společnost malou, střední, případně velkou. Ve všech případech vám pomůže vyhnout se různým chybám, třeba ohledně povinných školení, a být vždy připraven na případnou kontrolu plnění si povinností v této oblasti.

Další články

20. 7. 2024

Jak virtuální sídlo může posílit vaši firemní image

11. 7. 2024

Virtuální sídlo jako řešení pro mezinárodní expanzi vašeho podnikání

29. 6. 2024

Od startupu k úspěšné firmě: Jak vám virtuální Sídlo umožní růst bez zbytečných nákladů

9. 6. 2024

P.O. BOX v Praze - Bezpečné a praktické řešení pro vaše podnikání

Kde nás najdete?

Kontakt

    Kontaktní formulář

    S potvrzením se vám ozveme do 24 hodin.

    Zavřít